אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לרדת במשקל ✔השמנה ושומן, האם שומן משמין? מה הקשר שבין שומן להשמנה? דיאטה דלת שומן, דיאטה דלת פחמימות, איך לא להשמין? מה הדיאטה הכי טובה? גירעון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
כושר גופני, אימוני כושר, בריאות וכושר, בריאות גופנית, איך להתאמן, תרגילי כושר, ניתוח תנועתי, חדר כושר, לרדת במשקל, מדריך אישי, איך לעשות ספורט, טיפול אישי, מאמן עסקי, ייעוץ אישי, איך לשמור על הגוף, אימון אישי, ניתוח תנועתי של תרגילים, יועץ אישי, תרגילי כושר, כושר גופני, איך לשמור על הכושר, מאמן אישי, איך להתחטב, אימוני כושר, איך לרדת במשקל, איך להתאמן נכון, איך להיות חזק, אימון עסקי, איך לפתח שרירים, מטפל אישי, איך לפתח כוח, איך להתאמן בלי להיפצע, פיתוח גוף, הדרכה אישית, איך לפתח גוף, איך לעשות את התרגיל נכון,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
17:05השמנה ושומן, האם שומן משמין? מה הקשר שבין שומן להשמנה? דיאטה דלת שומן, דיאטה דלת פחמימות, איך לא להשמין? מה הדיאטה הכי טובה? גירעון קלורי, עודף קלורי, איך לשרוף שומן? האם קלוריה היא קלוריה? מאזן קלוריות חיובי, מאזן קלוריות שלילי
האם אכילת שומן באמת משמינה?

כאשר מדברים על השמנה, אנשים רבים מיד חושבים על שומן כגורם המשפיע על עלייה במשקל. אליעד כהן מתחיל מהבסיס ומסביר את הרקע הפשוט וההגיוני לכאורה: אם אתה לא רוצה שומן בגוף, לכאורה הגיוני שלא תאכל שומן, בדיוק כפי שאם אינך רוצה תפוחים בגוף, אל תאכל תפוחים. אבל למרות שזה נשמע הגיוני ברמת משחקי המילים, אליעד כהן מדגיש שזהו הסבר שטחי בלבד ויש להבין את הנושא לעומקו.

מהו הגורם האמיתי ליצירת שומן בגוף?

אליעד כהן מסביר באופן יסודי שמקור ההשמנה אינו באכילת השומן עצמו, אלא בעיקר תלוי במאזן הקלורי של הגוף. הוא מפרט: הגוף שלנו צורך אנרגיה כל הזמן - גם בזמן מנוחה, גם בשינה וגם בפעולות פשוטות כמו דיבור ונשימה. אם אדם מכניס יותר קלוריות ממה שהגוף שלו צריך לצורך פעילויות אלה, הגוף מחפש מה לעשות עם הקלוריות העודפות.

עודפי הקלוריות יכולים לשמש לבניית מסת שריר, במיוחד אם מתבצעים אימונים אנאירוביים (אימונים של בניית שרירים ולאו דווקא אירוביים, הקשורים למערכת הנשימה), או להיאגר בגוף בצורת שומן. לכן, השמנה היא לא תוצאה ישירה של אכילת שומן, אלא של אכילת עודף קלורי - לא משנה אם מקורו בשומן, בפחמימות או בחלבונים.

האם אפשר להשמין גם בגירעון קלורי?

אליעד כהן מציג תרחיש מעניין נוסף: אפילו במצב של גירעון קלורי אפשר לכאורה "להשמין", אבל לא במשמעות המקובלת. למשל, אם הגוף מפרק מסת שריר ולא שומן, היחס בין השומן לשריר בגוף עולה, וכך האדם יכול להיראות ולהרגיש "שמן" יותר, אף על פי שהמשקל הכללי שלו ירד.

למה אכילת שומן יכולה לגרום להשמנה?

אליעד כהן מסביר כי לשומן יש צפיפות קלורית גבוהה - כ - 9 קלוריות לגרם, לעומת כ - 4 קלוריות לגרם בפחמימות או חלבונים. המשמעות היא שאכילת אותה כמות של שומן תכניס לגוף הרבה יותר קלוריות מאשר אותה כמות של פחמימות או חלבונים. לכן, מי שאוכל מזונות עתירי שומן יכול למצוא את עצמו במאזן קלורי חיובי בקלות רבה יותר, ומכאן להגיע להשמנה מהר יותר.

כיצד אכילת שומן יכולה לעזור דווקא בירידה במשקל?

מנגד, אליעד כהן מציג גם את ההיגיון ההפוך. הוא מסביר שהתחושה של רעב ושובע היא זו שמכתיבה לנו כמה מזון נאכל בסופו של דבר. מזונות שומניים מתעכלים לאט יותר, ולכן נותנים תחושת שובע ממושכת יותר בהשוואה למזונות עתירי פחמימות פשוטות שמתעכלים מהר, כגון סוכר. במילים אחרות, אכילת שומן יכולה להוביל לכך שבסיכום היומי הכללי תאכלו פחות קלוריות, כיוון שתרגישו שבעים יותר לאורך זמן. בכך, למרות הצפיפות הקלורית הגבוהה של השומן, ייתכן שצריכתו תביא לירידה במשקל עקב ירידה כללית בכמות הקלוריות הנצרכת.

האם כל סוגי השומן זהים בהשפעתם על הגוף?

אליעד כהן מדגיש שלא כל שומן זהה. ישנם הבדלים משמעותיים בין סוגים שונים של שומן - כמו למשל שמן זית שמתעכל במהירות יחסית, לעומת חתיכת שומן מבשר, שמתעכלת לאט הרבה יותר. אותו דבר נכון גם לגבי פחמימות - למשל ההבדל בין פחמימות פשוטות כמו סוכר בפחית קולה לעומת פחמימות מורכבות כמו שיבולת שועל. כל אחד מאלו משפיע באופן שונה על תחושת השובע ועל קצב העיכול.

מה באמת כדאי לאכול כדי לרדת במשקל?

אליעד כהן אינו דוגל בדיאטה ספציפית אחת. הוא טוען שאין אמת מוחלטת לגבי דיאטות דלות שומן או דלות פחמימות, אלא שהאמת נמצאת בפרטים הקטנים. לדבריו, עלינו להכיר כל מזון לעומק, להבין כיצד הוא משפיע על הגוף שלנו, על תחושת השובע, על מערכת העיכול, על המאזן הקלורי, ועל הביצועים הפיזיים והאנרגטיים שלנו. הבנה מעמיקה של ההשפעות האלה תאפשר לנו לקבל החלטות מדויקות וטובות יותר, במקום להיצמד לכללים פשטניים כמו "פחות שומן" או "פחות פחמימות".

הוא גם מציע לקחת בחשבון גורמים נוספים, כגון:
  • כמות הסיבים התזונתיים במזון.
  • רמת דחיסות הקלוריות (הבדל בין חסה לשומן למשל).
  • כמות הנוזלים במזון.
  • אופן ההשפעה של המזון על האנרגיה היומיומית ועל תחושת השובע.
  • התגובה ההורמונלית של הגוף לסוג המזון הנאכל.
אז מה המסקנה הסופית?

המסקנה הסופית של אליעד כהן ברורה: לא מספיק לשאול האם שומן משמין או לא, אלא צריך להבין לעומק את כל המרכיבים וההשפעות של המזון שאנחנו אוכלים. רק אז ניתן יהיה לבחור באופן מודע את מה שמתאים לנו, בהתאם למטרות האישיות שלנו ולתגובות הגוף שלנו לסוגי המזון השונים.
חשיבות התזונה, חשיבות הכושר בתהליך דיאטה, חשיבות הכושר בתהליך ירידה במשקל, איבוד מסת שריר, איבוד מסת שומן, השמנה בגירעון קלורי, בניית מסת שריר, כמה קלוריות יש במזון? דיאטה קטוגנית, סוגים של דיאטות, מהי הדיאטה הכי טובה? איך לאכול נכון? לשמור על הבריאות, איך להיות שבע? סיבים תזונתיים, דחיסות קלורית, צפיפות קלורית, כמה זמן לוקח למזון להתעכל? מערכת העיכול, פירוק המזון בגוף, ירידה במשקל, ירידה בשומן, איך הגוף מפרק שומן? מתי הגוף מפרק שומן? מתי הגוף אוגר שומן? איך נוצרת השמנה? איך לרדת במשקל? מזונות משביעים, שומן או פחמימה, שומן לא משמין, שומן משביע, פחמימה מרעיבה, רעב ושומן, רעב וסוכר, למה אני רעב? למה אני לא שבע?
איך לרדת במשקל בצורה נכונה? טעויות בירידה במשקל, איך לא לרדת במשקל? איך להתחטב? איך לשמור על מסת השריר? איך להיות יותר חטוב? חשיבות האימונים בירידה במשקל, אימונים אנאירוביים, אימוני התנגדות, תזונה נכונה, תזונה ואימונים
איך לרדת במשקל בצורה נכונה? טעויות בירידה במשקל, איך לא לרדת במשקל? איך להתחטב? איך לשמור על מסת השריר? איך להיות יותר חטוב? חשיבות האימונים בירידה במשקל, אימונים אנאירוביים, אימוני התנגדות, תזונה נכונה, תזונה ואימונים
... לרדת במשקל בצורה נכונה? טעויות בירידה במשקל, איך לא לרדת במשקל? איך להתחטב? איך לשמור על מסת השריר? איך להיות יותר חטוב? חשיבות האימונים בירידה במשקל, אימונים אנאירוביים, אימוני התנגדות, תזונה נכונה, תזונה ואימונים מה הטעות הגדולה ביותר בירידה במשקל? הטעות המרכזית והגדולה ביותר שאנשים עושים כשהם מנסים לרדת במשקל היא התמקדות יתרה במספר שמופיע על המשקל. אנשים רבים חושבים שהמשקל עצמו הוא הדבר שצריך להשתנות, וככל שהמספר יהיה נמוך יותר, כך הם יהיו בריאים יותר וחטובים יותר. אך לפי אליעד כהן, זאת אחת הטעויות הבסיסיות והחמורות ביותר שאפשר לעשות כשמנסים לרדת במשקל בצורה בריאה ונכונה. למה המשקל שמופיע על הצג הדיגיטלי מטעה? הסיבה שהמספר על המשקל מטעה היא שהוא אינו משקף רק את כמות השומן בגוף. המשקל כולל את כל מה שיש בתוך הגוף, ובכלל זה את העצמות, השרירים, האיברים הפנימיים, הנוזלים, הדם, ואפילו האוכל שנמצא כרגע במערכת העיכול. המשקל יכול להשתנות בגלל נוזלים, עצמות, מסת שריר ועוד, ולכן הוא לא משקף בצורה מדויקת את מה שקורה בגוף מבחינת אחוזי שומן. לדוגמה, אדם יכול להסתפר, להוריד רגל או פשוט ... בכל המקרים הללו, המשקל על המשקל ירד, אך זה לא אומר שהאדם נהיה בריא יותר או חטוב יותר. אדם שמפסיק לאכול אמנם יאבד משקל, אך הוא יאבד בעיקר נוזלים ומסת שריר, מה שיפגע בו בריאותית. מה המטרה הנכונה של תהליך הירידה במשקל? המטרה הנכונה בתהליך היא לא לרדת במשקל אלא לשנות את היחס בין אחוז השומן לאחוז השריר בגוף. במילים אחרות, צריך להתמקד בירידה באחוזי השומן והעלאת מסת השריר. כך, גם אם המספר על המשקל לא ישתנה הרבה או אפילו יעלה מעט, האדם יהיה בריא יותר וחטוב יותר. לדוגמה, אם יש אדם עם כמות שריר ושומן מסוימת, והוא מעלה משמעותית את מסת השריר שלו, אז באופן ... בגוף ירד, אפילו אם המשקל הכללי יישאר זהה או יעלה. מה החשיבות של אימונים בירידה נכונה במשקל? כדי לרדת באחוזי השומן ולשמור או לבנות מסת שריר, חובה לשלב אימונים אנאירוביים, הנקראים גם אימוני התנגדות. אימונים אלו, בניגוד לאימונים אירוביים בלבד, מספקים ... כך, הוא יכול לאבד משקל, אך להישאר או אפילו להיות יותר שמן מבחינת אחוזי שומן לעומת שריר. לעומת זאת, אדם שמשלב אימוני התנגדות ישמור על מסת שרירו גם כאשר הוא במאזן קלורי שלילי. איך התזונה משפיעה על ירידה נכונה במשקל? לתזונה יש תפקיד קריטי בירידה נכונה במשקל. המטרה היא להיות במאזן קלורי שלילי באופן מתון, כך שהגוף ישתמש במאגרי השומן כאנרגיה אך עדיין יהיה לו מספיק אנרגיה כדי לשמר את השרירים. אם אדם יהיה במאזן קלורי ... מסת השריר, ואז האדם ירד במשקל אך יאבד מסת שריר משמעותית, שזה לא רצוי. לעומת זאת, אם אדם אוכל יותר מדי קלוריות, גם אם הוא מתאמן, הגוף עלול לאגור שומן נוסף. כאשר התזונה מותאמת נכון יחד עם אימוני התנגדות, הגוף יכול להשתמש באנרגיה העודפת לבניית מסת שריר במקום אגירת שומן. למה עדיף לא ל
תזונה או ספורט, איך להשטיח את הבטן? איך להוריד את הבטן? ההבדל בין אחוזי השומן לבין מסת השריר, איך לפתח את שרירי הבטן? פיתוח גוף, איך להוריד שומן בבטן? לרדת במשקל, איך להשיג בטן שטוחה? איך להשיג קוביות בבטן?
תזונה או ספורט, איך להשטיח את הבטן? איך להוריד את הבטן? ההבדל בין אחוזי השומן לבין מסת השריר, איך לפתח את שרירי הבטן? פיתוח גוף, איך להוריד שומן בבטן? לרדת במשקל, איך להשיג בטן שטוחה? איך להשיג קוביות בבטן?
תזונה או ספורט, איך להשטיח את הבטן? איך להוריד את הבטן? ההבדל בין אחוזי השומן לבין מסת השריר, איך לפתח את שרירי הבטן? פיתוח גוף, איך להוריד שומן בבטן? לרדת במשקל , איך להשיג בטן שטוחה? איך להשיג קוביות בבטן? מה המשמעות של לחתב את הבטן ואיך משיגים בטן שטוחה? ... המשמעות המעשית היא שכדי להגיע למראה של בטן שטוחה או קוביות, אדם חייב להוריד את אחוז השומן בגוף כולו, לא רק בבטן. הדרך המרכזית לעשות זאת היא באמצעות תזונה נכונה, בשילוב עם פעילות גופנית אירובית שגורמת להוצאה קלורית גבוהה. האם כדאי לבצע הרבה תרגילי ... הבטן, יכול אפילו ליצור מראה רחב יותר של הגוף. כאשר השרירים באזור הבטן גדלים משמעותית בעקבות פעילות יתר, הדבר יכול לגרום לאדם להיראות יותר רחב או אפילו שמן, למרות שבפועל מדובר בשרירים חזקים ולא בשומן. ההבדל בין מראה הגוף לבין אחוז השומן בפועל נקודה חשובה נוספת שאליעד מציין היא שיש אנשים שנראים רזים מאוד חיצונית, אך בפועל, כשבודקים את הרכב הגוף שלהם, מתברר שיש להם אחוז שומן גבוה יחסית. ולהיפך - יש אנשים שנראים כביכול מלאים או שמנים יותר, אך בפועל אחוז השומן שלהם נמוך יותר, והסיבה שהם נראים מלאים היא בגלל מסת שריר גדולה במיוחד. זה ... הרכב הגוף בצורה מדויקת, ולא להסתמך רק על מראה חיצוני. כך אפשר לדעת בדיוק מה צריך לעשות כדי להגיע לתוצאה הרצויה - האם להוסיף מסת שריר, או להוריד שומן. תזונה נכונה או ספורט - מה משפיע יותר על הבטן? אליעד כהן מסביר שהטעות הנפוצה של אנשים היא לחשוב ... הוא אך ורק תרגילי כושר ממוקדים. אך בפועל, האלמנט המשמעותי ביותר להשגת בטן שטוחה ומחוטבת הוא קודם כל הפחתה כללית של אחוז השומן בגוף. זה מושג בעיקר דרך תזונה נכונה ודיאטה מותאמת אישית. מצד שני, אם המטרה של האדם היא שרירי בטן חזקים ובולטים, אכן חשוב גם לשלב תרגילי כוח ... רוצים להשיג: האם הכוונה לבטן בלי שומן, או לשרירי בטן בולטים וחזקים? אליעד מבהיר שברוב המקרים, הצעד ההכרחי והראשוני הוא קודם כל להוריד אחוזי שומן דרך תזונה נכונה, בשילוב פעילות אירובית. רק אחרי שמגיעים לאחוז שומן נמוך יחסית, יש טעם אמיתי להתמקד ... זמן ואנרגיה על פעולות שלא יקדמו אותם למטרה האמיתית שלהם. איך להשיג בטן שטוחה? הבדל בין שריר לשומן בבטן האם אפשר להוריד שומן רק מהבטן? תרגילי בטן מול דיאטה - מה יותר חשוב? איך לקבל קוביות בבטן? תזונה נכונה להורדת אחוז שומן טעויות נפוצות בתרגילי בטן ...
דיאטה, מסה וחיטוב ביחד, מסה וחיטוב בו זמנית, העלאת מסה וחיטוב, עלייה במסת שריר, ירידה במסת שומן, איך מורידים אחוזי שומן ומעלים מסת שריר? איך להתחטב בלי לאבד מסת שריר? חיטוב ללא איבוד שריר, איך להעלות מסת שריר ולהוריד שומן?
דיאטה, מסה וחיטוב ביחד, מסה וחיטוב בו זמנית, העלאת מסה וחיטוב, עלייה במסת שריר, ירידה במסת שומן, איך מורידים אחוזי שומן ומעלים מסת שריר? איך להתחטב בלי לאבד מסת שריר? חיטוב ללא איבוד שריר, איך להעלות מסת שריר ולהוריד שומן?
דיאטה, מסה וחיטוב ביחד, מסה וחיטוב בו זמנית, העלאת מסה וחיטוב, עלייה במסת שריר, ירידה במסת שומן, איך מורידים אחוזי שומן ומעלים ... ולהוריד שומן בו זמנית? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ולוגית האם אפשר להעלות מסת שריר ובו זמנית להוריד אחוזי שומן, תהליך המכונה מסה וחיטוב בו זמנית. אנשים רבים רוצים לרדת במשקל, אך הם למעשה מעוניינים לרדת באחוזי השומן ולהעלות מסת שריר. הגוף מורכב מעצמות, שרירים, שומנים, ונוזלים, והמטרה האמיתית של רוב האנשים היא שינוי בהרכב הגוף, ולא סתם ירידה במשקל הכולל. מה משמעות העלאת מסת שריר והורדת שומן מבחינה לוגית? כדי להבין אם אפשר לעשות את שני הדברים יחד, אליעד כהן מסביר כי ... מה זה מאזן קלורי שלילי? מה זה מאזן קלורי חיובי? איך מורידים את אחוז השומן מבלי לפגוע בשריר? איך להוריד את אחוזי השומן בלי לפגוע בשרירים? איך להוריד אחוזי שומן בלי לרדת במשקל? ...
מבוא ללימוד אימוני כושר ותזונה - ההבדל שבין הידע על תזונה לבין הידע על אימוני הכושר, איזו תזונה הכי בריאה? איזה תרגיל הכי מומלץ? מה בין לימודי תזונה לבין לימודי אימוני כושר? על מה יש הסכמה ועל מה אין? דיאטה
מבוא ללימוד אימוני כושר ותזונה - ההבדל שבין הידע על תזונה לבין הידע על אימוני הכושר, איזו תזונה הכי בריאה? איזה תרגיל הכי מומלץ? מה בין לימודי תזונה לבין לימודי אימוני כושר? על מה יש הסכמה ועל מה אין? דיאטה
... ללימוד אימוני כושר ותזונה - ההבדל שבין הידע על תזונה לבין הידע על אימוני הכושר, איזו תזונה הכי בריאה? איזה תרגיל הכי מומלץ? מה בין לימודי תזונה לבין לימודי אימוני כושר? על מה יש הסכמה ועל מה אין? דיאטה מה ההבדל בין תחום התזונה לבין תחום אימוני הכושר? אליעד כהן מחלק את תחום הכושר והתזונה לשתי קטגוריות עיקריות: הראשונה עוסקת בכל הקשור לתזונה - מה לאכול, מה לא לאכול, מתי לאכול, באיזו כמות לאכול וכדומה. הקטגוריה השנייה עוסקת באימוני כושר עצמם - איך להתאמן, אילו תרגילים ... פעמים להתאמן בשבוע וכמה חזרות לעשות בכל סט. הוא מדגיש ששני התחומים משמעותיים וחשובים, אך קיימים הבדלים מהותיים ביניהם. למה תחום אימוני הכושר מדויק יותר מתחום התזונה? אליעד כהן מסביר כי תחום האימונים מדויק יותר באופן יחסי, כיוון שהוא מבוסס בעיקר על עקרונות של הנדסה ומכניקה, שיש בהם פחות מקום לאי - ודאות או לפרשנות. הוא מציין כי כאשר אדם מבצע תרגיל, אפשר לראות באופן ברור האם השריר מתוח יותר או פחות, האם התנועה נכונה מבחינה מכנית, כמה משקל האדם מסוגל להחזיק, ובאיזו זווית התנועה יעילה יותר או פחות. הדוגמה שניתנה בהרצאה היא של כפיפת המרפק: כשאדם מבצע תנועה של כפיפה, ניתן לדעת בדיוק אילו שרירים פועלים וכיצד התנועה מתבצעת. עוד דוגמה שהובאה בהרצאה ממחישה את הנקודה הזו היטב: אדם המחזיק משקל רחוק מהגוף יחוש שהמשקל כבד יותר, ואילו כשהמשקל מוחזק קרוב לגוף, הוא ירגיש קל יותר. אלה הן עובדות פיזיקליות מדויקות וברורות שאינן ניתנות לוויכוח. לעומת זאת, בתחום התזונה, המצב שונה לחלוטין. מדוע תחום התזונה פחות מדויק ומלא בסתירות? לפי אליעד כהן, תחום התזונה, בניגוד לתחום האימונים, אינו מדויק באופן יחסי, ויש בו המון דעות סותרות וחוסר הסכמה מדעית. כדוגמה לכך הוא מציין שישנם מומחים ... מנוגדות לחלוטין לגבי אכילה של פחמימות, חלבונים או שומנים. חלקם טוענים שפחמימות חיוניות, אחרים מתעקשים שיש לצמצם או אפילו להימנע מהן לחלוטין. יש הממליצים על תזונה עתירת חלבון, ואחרים שמזהירים מפניה. חלק ממליצים על תזונה עתירת שומן (תזונה קטוגנית), ואילו אחרים סבורים ששומנים מזיקים. הסיבה המרכזית לחוסר ההסכמה היא שתזונה מבוססת בעיקר על ניסיונות ומחקרים תצפיתיים. המנגנונים המדויקים של איך המזון משפיע על הגוף עדיין לא מובנים באופן מלא. לדוגמה, ... הידע הקיים. כך למשל, כמות החזרות או הסטים שמומלצים יכולה להשתנות בהתאם למחקרים חדשים. למרות זאת, באופן כללי, ההיגיון והבהירות בתחום זה גבוהים יותר לעומת תחום התזונה. איך לבדוק את נכונות המידע בתחומי הכושר והתזונה? אליעד כהן ממליץ לבדוק היטב על מה מתבסס כל מידע שמקבלים בתחום הכושר והתזונה. חשוב לשאול האם המידע נשען על היגיון, על מחקרים, על תצפיות או על ניסיון אישי. צריך לבחון גם עד כמה המידע מוסכם בקהילה המדעית ... שלו היא לא לקבל שום מידע כמובן מאליו, אלא תמיד לחקור, לבדוק ולהתבונן, ולראות מה הכי מתאים ונכון לך באופן אישי. מה החשיבות של התבוננות ובדיקה עצמית בתחום התזונה והכושר? אליעד כהן מדגיש לאורך ההרצאה את החשיבות הגדולה של התבוננות ובדיקה עצמית של כל מידע שמגיע אלינו. לדבריו, כל התוכן שמועבר ... אמיתות מוחלטות או מדויקות בהכרח, אלא על הצגת נקודות מבט שונות שמטרתן לגרום לאנשים לבדוק בעצמם מה נכון ומה לא. מה ניתן ללמוד על הקונצנזוס המדעי בתחומי הכושר והתזונה? בתחום התזונה, כפי שמסביר אליעד, כמעט ואין קונצנזוס מדעי חד - משמעי. זאת בניגוד לתחום אימוני הכושר שבו, למרות מחלוקות קטנות, קיימת הסכמה רחבה על עקרונות פיזיים בסיסיים ועל הדרך הנכונה לבצע תרגילים מסוימים. זאת מאחר שהכושר הוא בעיקרו מדע מכני, בעוד שתזונה היא מדע ביולוגי מורכב ופחות מובן באופן מוחלט. מהו המסר המרכזי של ההרצאה לגבי תחום התזונה והכושר? המסר המרכזי הוא להטיל ספק בכל מידע, להיות מודעים להבדלים בין התחומים, ולהבין כי יש תחומים שידע בהם הוא ברור יחסית (אימוני כושר) לעומת תחומים בהם קיימות אי - הסכמות רבות ואי - ודאות (תזונה). כל אדם צריך ללמוד להבחין מתי המידע נשען על היגיון ברור, מתי על מחקרים ומתי על ניסיון אישי, ובהתאם לכך להחליט על דרכי הפעולה שלו. איזו תזונה היא הכי בריאה? מהו התרגיל הכי מומלץ באימוני כושר? איך לבחור
איך לא להיפצע באימון? איך למנוע פציעות? איך לעשות חימום? איך לא להעמיס על המפרקים? [סוגים של פציעות / סוגים של חימום] פציעות ספורט / מניעת פציעות באימון
... שעשויות להרוג אותך. יש פציעות שיגרמו לך לדלקת שתעבור וכולי. אז הפציעה הראשונה שרצוי להימנע ממנה, היא שלא יפול עליך ולא יעוף עליך משקל כלשהו, בין מעצמך ובין ממתאמן אחר. כגון לדוגמא תרגיל של לחיצת חזה bench press, שאם למזלך הרע יפול עליך המשקל, כי לא החזקת אותו נכון, זה גם עלול להרוג אותך. ובכלל, לא נעים שיפול עליך המשקל, אז רצוי לשים לב להיבטים הבטיחותיים, דהיינו, לדוגמא, שמירת מרחק מאיפה שצריך, לשים סוגרי בטיחות, להחזיק את המשקל בצורה נכונה שלא יעוף לך ... באחד מהמפרקים של הגוף. כאשר בין הנפוצות ביותר, מדובר כמובן על עמוד השדרה. ואסביר כאן את מהות העניין. הרעיון הוא, שכאשר אתה מזיז משקל ממקום למקום, אתה רוצה, שמי שיזיז את המשקל הזה ממקום למקום, יהיו ... כאב ומאמץ של חוליות או מפרקים, שאותם אתה לא רוצה להרגיש. ואיך להרגיש את השריר? על כך הסברתי במקום אחר. לדוגמא, נניח שאתה מושך משקל כלשהו, מלמטה למעלה (לדוגמא ... על הגב בצורה מסוכנת. בנוסף, יש גם פציעה אפשרית של המפרקים השונים של הגוף. זא, נניח שאתה מבצע תנועה מסוימת, נניח לדוגמא סקוואט עם משקל על הגב. ונניח שבין חזרה לחזרה אתה עומד זקוף לגמרי ובצורה ישרה לגמרי, כאשר המשקל יושב על הכתפיים גב שלך. במקרה כזה לדוגמא, העומס של המשקל, יושב ולוחץ על המפרקים שלך. ... לפעמים להעמיס על המפרקים, גם כאשר אין בכך צורך? תשובה: חוסר ידיעה רצון לתת לשריר לנוח בין חזרה לחזרה, על ידי העברת העומס של המשקל, מהשרירים, אל המפרקים (עע ... על מתח בשריר). כי אז העומס ייפול על חלקים אחרים של הגוף, שאתה לא רוצה שהוא ייפול לשם. ובנוסף, בכל מקרה תשתדל להימנע מלבלום את המשקל, באמצעות המפרקים שלך. אלא ... ולא המפרקים. וזאת על ידי כיווץ אקסצנטרי של השריר בצורה מבוקרת. כיווץ אקסצנטרי כמו שהסברתי קודם, פירושו, שהשריר מתכווץ ובולם את המשקל, תוך כדי שהוא משתחרר ומתארך. לדוגמא, בתרגיל לחיצת חזה, כאשר אתה מוריד אליך את המשקל, אל תפיל אל המשקל, אלא תוריד אותו לאט, עד קצה טווח התנועה הרצוי. ותוודא שאתה לא מפיל את המשקל מהר מידי, ושהוא לא נבלם, על ידי המפרקים של הגוף. אלא שהתנועה של השריר, היא זו שהיא אחראית על הבלימה של המשקל לאורך כל הדרך. או לדוגמא בתרגיל סקוואט, כאשר אתה יורד כלפי מטה, תוודא שהירידה נעשית בצורה מבוקרת ואיטית, ושהמשקל של הגוף לאורך כל התנועה ... התרגיל יהיה יותר קשה ותרוויח מזה יותר מאמץ (במידה ואתה רוצה את המאמץ). וגם כדי לא להיפצע, על ידי זה שככה תמנע מהמפרקים לבלום את המשקל, אלא השרירים הם אלו שמזיזים את המשקל ממקום למקום. ואפילו כשאתה ... זמן. בנוסף, ישנן גם פציעות נוספות, כגון לדוגמא של שריר שנקרע (קריעת שריר לקרוע שריר). איך? כי מתחת אותו יותר מידי, עם יותר מידי משקל. איך נמנעים מזה? 1 - על ידי זה שמעלים את המשקל בהדרגה. בפרט אם מדובר על ... הזאת אמורים לעבוד מפרקים מסוימים, אתה תרצה שהמפרקים האלו יזוזו בצורה גמישה ונוחה, ושהדם יזרום שם קצת יותר, עוד לפני שתתחיל עם המשקל. ובגלל שבתנועה הזאת אמורים לעבוד גם שרירים מסוימים בטווחי תנועה מסוימים, עליך לוודא שהשרירים שלך ימתחו לטווחי התנועה האלו, עוד לפני התרגיל, גם בלי המשקל. כי אתה לא רוצה שהמשקל ימתח אותך, כי אז השריר שלך ... של פציעה, יכול להיות לדוגמא בצורה של דלקת בגידים דלקת בשריר, שיכולה לנבוע לדוגמא מאימון יתר חוסר מנוחה חוסר התאוששות חוסר אכילה תזונה לא נכונה סביב האימון ... בתרגיל פרפר בכבלים cable fly, שמותח את שרירי החזה, אז אם השריר ממש מתוח וארוך, נסה לעשות זאת עם כיפוף קל במפרק המרפק. כדי שאם המשקל יהיה כבד מידי, תוכל ליישר ...
משקלי עבודה - האם יותר משקל שווה יותר שריר? האם / כמה / למה חשוב להעלות משקלי עבודה? תוכנית כוח, כדרך להעלות מסת שריר [תוכנית SS / תכנית Starting Strength]
משקלי עבודה - האם יותר משקל שווה יותר שריר? האם כמה למה חשוב להעלות משקלי עבודה? תוכנית כוח, כדרך להעלות מסת שריר (תוכנית SS תכנית Starting Strength) אז כפי שאמרנו, אם אתה מתאמן פאוורליפטינג תוכנית כוח, הרי שמשקלי העבודה (המשקל של המשקולות שאתה עובד איתם) הם הדבר החשוב ביותר בעיניך, ולכן כמובן שאתה תשאף שמשקלי העבודה יעלו כמה שיותר, ולכן לדוגמא תוכנית SS (תוכנית אימון כוח Starting Strength) יכולה להיות אופציה עבורך, למרות שהיא לא האידיאלית (עע איזה תוכנית אימון מומלצת). אבל אם אתה מתאמן פיתוח גוף, האם באמת ועד כמה חשובים משקלי העבודה? והאם באמת עלייה במשקלי העבודה, תגרור אחריה גם עליה במסת שריר? או בעצם, האם יש היגיון להעלות את משקלי העבודה שלך? כדי להעלות את מסת השריר שלך? אז יש היגיון לומר, שכן! ולמה כן?! משום, שלכאורה ניתן לומר, שכדי להזיז את המשקל ממקום למקום, לשם כך צריך שרירים. וככל שתשים יותר משקל, ככה השרירים שלך יתאמצו יותר, וככה ממילא יהיה יותר גירוי לשרירים שלך וכך ממילא השרירים שלך יותר יגדלו. ולפי ההיגיון הזה, עליך באמת להשתדל להעלות במשקלי העבודה, כדי לאמץ את השרירים, כדי שהם יגדלו ויתפתחו. אבל האם זאת אכן האמת? אז כמובן שלא! ואסביר: היכולת שלך להעביר משקל מנקודה לנקודה, לא תלויה רק בשרירים שלך, אלא תלויה גם בעומס של חלקים אחרים בגוף שלך. לדוגמא, מערכת העצבים מפרקים גידים וכיוב. ולכן, לפעמים ההתקדמות שלך במשקלי העבודה, לא תקרה והיא לא מייצגת את ההתקדמות שלך בהעלאת מסת השריר שלך. אלא היא נובעת וקורית, בגלל העומס שאתה מתרגל להעמיס על שאר החלקים בגוף ... להיפצע. מה שכן, יש היגיון לומר, שמאחר שהשרירים שלך אחראים להזיז את המפרקים שמזיזים את המשקל ממקום למקום, הרי שאם השרירים שלך יגדלו ויהיה לך יותר שריר, הרי שממילא תוכל ותהיה מסוגל להזיז יותר משקל, מאשר אם היה לך פחות שריר. בלי לשקלל כמובן את שאר הפרמטרים, לדוגמא, עד כמה הגוף שלך רגיל להעמיס על מערכת העצבים. ומה זה בעצם אומר? זה אומר שבפועל, בהחלט יש היגיון להעלות את משקלי העבודה, אבל, כדאי שתעלה את משקלי העבודה, רק כדי לאמץ יותר את השריר שלך ורק כדי לגרות יותר את השריר שלך, אבל לא כדי להעלות את משקלי העבודה שלך, כערך בפני עצמו. ולמה? כי כדי שהשריר שלך יגדל ויתפתח, לשם כך הוא צריך עוד גירוי של השריר, שנובע מכך שהוא יתאמץ יותר (עע סוגים של ... לעשות זאת בהמון דרכים שונות, שהסברתי כאן. ואם כל הדרכים לא מספיקות לך אם בא לך להעלות משקל, כדי שהשריר שלך יתאמץ יותר, בשמחה! אבל שים לב לכך, שלפעמים, ברגע שתעלה את משקלי העבודה, אתה יכול להגיע למצב, שאומנם ואולי השריר שלך יתאמץ עוד טיפה, אבל מה שבאמת יקרה, זה שחלק גדול מהמאמץ של התרגיל שלך, יעבור מהשריר שלך, אל ... חלקי הגוף שלך, שאתה לא בהכרח רוצה לאמץ אותם יותר מידי (לדוגמא מפרקים). ככה שאם אתה מעלה את משקלי העבודה, וזה מתאפשר לך בגלל שהעומס עובר לדוגמא למפרקים שלך, הרי שאתה עושה טעות, ביחס לפיתוח השרירים שלך. ואם אתה לא יודע האם אתה מסוגל להזיז יותר משקל, בזכות השריר שלך או בזכות חלק אחר בגוף שלך, אז תוריד את משקלי העבודה שלך, עד שבתור התחלה תדע להרגיש את השריר שלך (עע להרגיש את השריר), כדי שכאשר תעמיס משקל, תוכל לדעת, האם המאמץ מגיע מהשריר? או ממקום אחר. כמו כן שים לב לכך, שברגע שאתה מעלה את משקלי העבודה שלך, כנראה שגם כמות החזרות שלך תרד, וכנראה שגם כמות המאמץ הכללית שהשריר שלך מתאמץ, תרד גם היא (עע סוגי מאמץ). מה שלא יתרום להעלאת מסת ...
איזה שרירים לאמן יותר / פחות? איך לשמור על פרופורציות של השרירים וסימטריה של השרירים? אימון כל צד של הגוף בנפרד או בו זמנית? [אימון סימטרי / אימון אסימטרי / קשר שריר מחשבה]
... לעומת זאת, אם נרים משקולות בכל יד בנפרד, במשקל זהה, בכמות חזרות זהה, כנראה ששני השרירים יתאמצו בצורה שווה. למה רק כנראה? כי זה תלוי גם בעד כמה באמת השריר התאמץ, שזה כמובן לא תלוי רק במשקל בפועל שזז, אלא ברמת הכיווץ של השריר. ולכן, תיאורטית, היכן שאפשר? רצוי לאמץ כל חלק בנפרד לצורך פרופורציות ואיזון. יחד עם זאת, קיימת אפשרות לאמן את שני השרירים במקביל ... בו זמנית, אבל תדמיין בראש שלך שאתה מרים את המשקל רק עם יד אחת, משתי הידיים שאתה מרים. ותראה שהיד הזאת תתאמץ יותר. וכמובן שזה תלוי בעד כמה אתה יודע להרגיש את השריר שלך (עע להרגיש את השריר) ולכווץ אותו, גם בלי משקל.
שרירי הבטן - האם יש צורך לאמן אותם? כמה לאמן אותם? איך לאמן אותם? [שרירי האמה / שרירי שורש כף היד]
... פחות. בקיצור, לשיקולך האישי, לפי מה שמרגיש לך, בדיוק כמו כל שריר אחר בגוף שלך, שאתה בוחר כמה לאמן אותו. איך לקבל שרירי בטן קוביות בבטן והאם זה קשור לתרגילי בטן? עע קוביות בבטן ותבין שזה עניין של תזונה נכונה ואחוזי שומן נמוכים ולא עניין של תרגילי בטן כאלו ואחרים. חיזוק שרירי הבטן, תלוי בתרגילי הבטן. לראות קוביות בבטן ולראות את שרירי הבטן, זה תלוי באחוז שומן נמוך, שזה תלוי בעיקר בתזונה. אוסיף שמה שנכתב כאן, רלוונטי גם לשרירי האמה שרירי שורש כף היד, שמשתתפים במאמץ איזומטרי ברוב התרגילים. רק ...
עבודה סביב זווית הישום של הכוח, שמירה על מתח בשריר בטווחי תנועה שונים, איפה המשקל הכי כבד? מתי השריר הכי מתאמץ? באיזה טווח תנועה לעבוד? איך לשמור על מתח בשריר? סוגים של שמירת מתח בשריר, עבודה בטווחי תנועה שונים
עבודה סביב זווית הישום של הכוח, שמירה על מתח בשריר בטווחי תנועה שונים, איפה המשקל הכי כבד? מתי השריר הכי מתאמץ? באיזה טווח תנועה לעבוד? איך לשמור על מתח בשריר? סוגים של שמירת מתח בשריר, עבודה בטווחי תנועה שונים
... סביב זווית הישום של הכוח, שמירה על מתח בשריר בטווחי תנועה שונים, איפה המשקל הכי כבד? מתי השריר הכי מתאמץ? באיזה טווח תנועה לעבוד? איך לשמור על מתח בשריר? סוגים של שמירת מתח בשריר, עבודה בטווחי תנועה שונים מה ... ניתן לשפר את האימון באמצעות מודעות לזווית זו. כאשר מתאמן מבצע תרגיל מסוים, קיימת נקודה ספציפית בתנועת המפרק שבה הכוח פועל על השריר בצורה הכי משמעותית והכי אפקטיבית. נקודה זו נקראת זווית היישום של הכוח. בזווית זו, המשקל מפעיל עומס מקסימלי על השריר. אליעד ממחיש זאת בעזרת דוגמה של תרגיל כפיפת מרפק (Biceps Curl): שני מתאמנים מבצעים את התרגיל, אבל כל אחד ... אפשר לשמור על מתח בשריר ועדיין לבצע תרגיל קל יותר או קשה יותר, תלוי בקרבה לזווית היישום של הכוח. כלומר, גם אם שני מתאמנים שומרים בדיוק את אותו זמן על מתח, ההבדל יהיה איפה נמצא הטווח שהם בחרו לעבוד בו ביחס לזווית שבה המשקל הכי כבד. מהו בדיוק המנגנון שגורם לזווית מסוימת להיות קשה יותר? אליעד מפרט שברגע שהזרוע נמצאת בזווית של 90 מעלות (לדוגמה בתרגיל כפיפת מרפק עם משקולות), הכוח שמופעל על השריר הוא הגדול ביותר. בנקודה זו כל משקל המשקולת מושך כלפי מטה. אם הזווית גדולה או קטנה יותר מ - 90 מעלות, חלק מהכוח מופנה לכיוונים אחרים, או פנימה לכיוון הגוף או החוצה מהגוף, מה שמפחית את המאמץ הישיר על השריר. איך עבודה סביב זווית היישום משפיעה על המאמץ? אליעד מראה כי מתאמן שעובד סביב הזווית הקשה, נע למעלה ולמטה מעט באזור זווית היישום, בעצם נשאר תמיד בטווח בו השריר חייב להתמודד עם המשקל במלואו, ובכך הוא מתאמץ יותר לאורך זמן. לעומת זאת, מתאמן שעושה טווח תנועה רחב, מתרחק לעיתים קרובות מנקודה זו ולכן, למרות שהוא שומר על ... אילוץ של שמירת מתח בשריר למשך זמן קבוע (לדוגמה 20 שניות או 30 שניות). אליעד מסביר שאם נדרוש לשמור על אותו זמן של מתח לאורך סטים רבים, המתאמן ימצא עצמו נאלץ להגדיל את הטווח באופן טבעי ככל שיתעייף. דרופסט טבעי ללא החלפת משקל: במקום להוריד משקל בפועל, המתאמן מגדיל את טווח התנועה כדי להקל מעט על השריר, פעולה שמדמה אפקט של הורדת משקל (דרופסט). אליעד מדגיש כי אימון בטווח צר סביב זווית היישום יעיל מאוד להגדלת המאמץ והאינטנסיביות, אך יש לו חיסרון כי השריר פחות ... (בטווח צר), ואילו השני בטווח רחב יותר, רחוק יותר מזווית היישום, וכך הוא מתאמץ פחות. הנקודה המרכזית שאליעד רוצה להעביר היא ההבנה המודעת של המתאמן לגבי מה בדיוק קורה במהלך התרגיל: איזה כוח פועל עליו בכל נקודה? האם המשקל מושך, דוחף, או לוחץ פנימה או החוצה? כמה השריר באמת מתאמץ וכמה מאמץ בורח למפרקים או למקומות אחרים? לסיכום - מדוע חשוב להבין ולעבוד ... מהי זווית היישום של הכוח? איך לשמור על מתח בשריר? באיזה טווח תנועה השריר הכי מתאמץ? מהו אימון דרופסט? איך להגדיל את יעילות האימון? האם עדיף טווח תנועה מלא או מצומצם? מה החשיבות של עבודה ממוקדת בשרירים? עבודה עם משקלי עבודה שונים, אימון דרופסט, אימון drop set, שמירת מתח בשריר לזמן קבוע, שיטות אימון משקלי עבודה, שיטות אימון טווחי תנועה ...
איזה שרירים עובדים במהלך התרגיל? נוסחא לדעת איזה שרירים עובדים, איך לדעת איזה שרירים עובדים בתרגיל? על איזה שרירים עובד התרגיל, מתי שרירים מתאמצים? איך לזהות את השרירים שעובדים? איזה שריר עובד בתרגיל?
איזה שרירים עובדים במהלך התרגיל? נוסחא לדעת איזה שרירים עובדים, איך לדעת איזה שרירים עובדים בתרגיל? על איזה שרירים עובד התרגיל, מתי שרירים מתאמצים? איך לזהות את השרירים שעובדים? איזה שריר עובד בתרגיל?
... הכוח או ההתנגדות מושכים אותנו בזמן התנועה. למשל, בתרגיל כיפוף מרפק, המשקל מושך את היד למטה והשריר שמעלה את היד (יד קדמית) הוא זה שמתאמץ. זאת מכיוון שבמהלך התנועה, הזווית במפרק המרפק נהיית קטנה יותר בחלק ... לכן השריר שנמצא שם מתאמץ. מצד שני, אם מבצעים פשיטת מרפק (יד אחורית), המשקל מושך לכיוון שונה, ואז הזווית נהיית קטנה דווקא בחלק האחורי של הזרוע (מתחת למפרק), ולכן השרירים שמתאמצים הם השרירים של היד האחורית ... קונצנטרי (קיצור השריר): כשהשריר מתקצר כנגד ההתנגדות, לדוגמה כשמרימים משקל . כיווץ אקסצנטרי (בלימה או מתיחה מבוקרת): כשהשריר מתארך אך עדיין מתנגד להתנגדות, לדוגמה הורדת משקל בצורה מבוקרת. כיווץ איזומטרי (סטטי): כאשר השריר מתכווץ ללא שינוי באורך וללא תנועה במפרק, לדוגמה להחזיק משקל במצב סטטי ללא תנועה. איך תנועה זהה יכולה להפעיל שרירים שונים? אליעד כהן מדגים בעזרת תנועות דומות במפרק הברך כיצד שינוי בכיוון ... בו זמנית, יש צורך לשים לב במיוחד לאיזה מפרקים זזו, לאיזה כיוון המשקל מושך, ואיפה הזווית נהיית קטנה יותר: למשל, בתרגיל כמו סקווט או דדליפט, אם המשקל מושך כלפי מטה, מי שיתאמץ בעיקר הם השרירים האחוריים (שרשרת אחורית - זוקפים, ישבן, ירך אחורית). לעומת זאת, אם הכוח מושך כלפי מעלה ... מעשית ופשוטה לזהות אילו שרירים עובדים: לעמוד ללא תנועה, להקטין את המשקל לאפס, ולהתחיל לבצע את התנועה לאט מאוד. לשים לב בדיוק אילו מפרקים זזים ואילו חלקים בגוף זזים. לבדוק לאיזה כיוון המשקל מושך ולאיזה כיוון מתנגדים למשקל. לבדוק איפה הזווית נהיית יותר קטנה ואילו שרירים מתכווצים. מהו קיבוץ סטטי (איזומטרי) ואיך לזהות אותו? מעבר לשרירים שזזים בפועל, ... בתרגילים שבהם היד מוחזקת ללא תנועה, כמו תרגילי כפיפה בבטן עם החזקת המשקל בידיים, שרירי היד הקדמית יתאמצו איזומטרית. בתרגילים שמצריכים יציבה, כמו סקוואט, שרירי הבטן והגב מתכווצים באופן סטטי כדי לייצב את ... המתאמצים היא: לזהות את המפרקים שזזים. לשים לב לכיוון ההתנגדות (משקל, כבל וכו). לזהות באיזה צד של המפרק הזווית נהיית קטנה יותר, כי שם השרירים מתכווצים. לזהות אילו שרירים מתאמצים באופן סטטי כדי לשמור ... מה ההבדל בין כיווץ קונצנטרי לאקסצנטרי? מהו קיבוץ איזומטרי? איך המשקל משפיע על השריר שעובד? איך לדעת אילו מפרקים זזים בתרגיל? איזה מפרקים זזים בתנועה? ניתוח תנועתי של תרגילים, ניתוח תרגילי כושר, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השמנה ושומן, האם שומן משמין? מה הקשר שבין שומן להשמנה? דיאטה דלת שומן, דיאטה דלת פחמימות, איך לא להשמין? מה הדיאטה הכי טובה? גירעון קלורי, עודף קלורי, איך לשרוף שומן? האם קלוריה היא קלוריה? מאזן קלוריות חיובי, מאזן קלוריות שלילי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לרדת במשקל, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לרדת במשקל, איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Fitness.eip.co.il נותן לך תכנים בנושא כושר גופני, בריאות הגוף, קינזיולוגיה בנושא לרדת במשקל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Fitness.eip.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.0938 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 19:37:14 - wesi50