אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איזה שרירים פועלים? ✔2 דרכים לקום מכסא, איך לקום מכסא בצורה נכונה? מה לעשות אם קשה לקום מהכסא? ניתוח קינסיולוגי, קינסיולוגיה ניתוח תנועה, איזה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
כושר גופני, אימוני כושר, בריאות וכושר, בריאות גופנית, איך להתאמן, תרגילי כושר, ניתוח תנועתי, חדר כושר, איזה שרירים פועלים?, איך להתאמן בלי להיפצע, איך לעשות את התרגיל נכון, תרגילי כושר, איך לשמור על הכושר, טיפול אישי, איך לפתח כוח, איך להתחטב, מדריך אישי, ניתוח תנועתי של תרגילים, איך לפתח גוף, מאמן עסקי, מטפל אישי, יועץ אישי, איך לעשות ספורט, אימון עסקי, אימון אישי, כושר גופני, ייעוץ אישי, איך להיות חזק, איך להתאמן נכון, מאמן אישי, אימוני כושר, פיתוח גוף, איך לשמור על הגוף, הדרכה אישית, איך לרדת במשקל, איך לפתח שרירים,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
2 דרכים לקום מכסא, איך לקום מכסא בצורה נכונה? מה לעשות אם קשה לקום מהכסא? ניתוח קינסיולוגי, קינסיולוגיה ניתוח תנועה, איזה שרירים פועלים בקימה מכסא? 2 צורות לעשות סקוואט, שריר הארבע ראשי, שריר הירך האחורית
איך לקום נכון מהכיסא בצורה שתקל על הכאבים?

בהרצאה זו אליעד כהן מסביר בפרוטרוט על שתי דרכים שונות לקום מכיסא, ומנתח בצורה קינסיולוגית (ניתוח תנועה) את כל התהליך. מטרת ההסבר היא להבין לעומק כיצד שרירי הגוף השונים משתתפים בפעולת הקימה, וכיצד ניתן להקל על כאבים, במידה וקשה לקום מהכיסא.

אילו שרירים פועלים כאשר קמים מהכיסא?

אליעד כהן מסביר שבפעולת קימה מכיסא מעורבים בעיקר שני שרירים מרכזיים:
  • שריר הארבע ראשי

    - שנמצא בירך הקדמית, אחראי על פשיטת הברך.
  • שריר הירך האחורית והישבן

    - אחראים בעיקר על פשיטת מפרק הירך.
הוא מוסיף שלעיתים מתווסף גם שריר התאומים (מתחת לברך מאחור), אך זה תלוי בזווית של הקרסול, שמשתנה בהתאם למיקום הרגליים ביחס לכיסא.

אילו מפרקים משתתפים בתהליך הקימה מהכיסא?

לפי אליעד כהן, כאשר יושבים על כיסא, קיימות שלוש נקודות שבהן מתרחשת תנועה משמעותית בעת הקימה:
  • מפרק הברך

    - מתיישר מפוזיציה של כפיפה לפשיטה.
  • מפרק הירך (המותניים)

    - נע מתנוחת כפיפה ליישור.
  • מפרק הקרסול

    - משתנה בהתאם למיקום כפות הרגליים.
אליעד כהן מבהיר שכל מפרק משפיע על מתיחות השרירים ועל המאמץ הנדרש לפעולה.

איך מיקום הרגליים משפיע על המאמץ בקימה מהכיסא?

אליעד כהן מסביר לעומק שאם קשה לקום מהכיסא, צריך לשים לב למיקום של כפות הרגליים. הוא מתאר שני מצבים עיקריים:
  • אם כפות הרגליים קדימה יותר (רחוקות מהכיסא), שריר הארבע ראשי יהיה פחות מתוח, מה שיגרום לפחות מאמץ שלו ויותר מאמץ על הירך האחורית והישבן.
  • אם כפות הרגליים ממוקמות מתחת לכיסא (קרובות יותר אחורה), שריר הארבע ראשי יהיה מתוח יותר ולכן יעבוד קשה יותר בעת הקימה, מה שיכול להקשות על הפעולה אם השריר חלש או כואב.
מדוע אי אפשר לקום עם גב ישר לגמרי?

אליעד כהן מדגיש שאדם לא יכול לקום מהכיסא כשהגב זקוף לחלוטין. אם אדם ינסה לקום בזקיפות מלאה ללא נטייה קדימה, הוא ייפול אחורה, מכיוון שמרכז הכובד של הגוף יהיה מאחורי בסיס התמיכה (הרגליים). לכן, באופן טבעי, כל אדם חייב להטות את הגב מעט קדימה בזמן הקימה, כדי שמרכז הכובד יעבור אל מעל הרגליים.

מה ההבדל בין קימה עם גב זקוף לקימה עם גב מוטה קדימה?

אליעד כהן נותן דוגמה פרקטית ופשוטה להמחשה: כשמסתכלים למעלה לכיוון התקרה וניסיוננו לקום עם גב זקוף יותר, שריר הארבע ראשי מתוח משמעותית יותר ולכן פועל קשה יותר. לעומת זאת, כאשר מסתכלים קדימה או אפילו מעט למטה, כמו למשל כשמתכופפים כדי לקשור שרוכים, המתח על הארבע ראשי יורד והקימה הופכת לקלה יותר, מאחר שהעומס עובר לשרירי הישבן והירך האחורית.

האם סדר התנועה משפיע על הקימה מהכיסא?

לדברי אליעד כהן, הסדר שבו המפרקים מתיישרים בעת הקימה משפיע אף הוא על המאמץ. למשל, אם אדם מיישר קודם את הגב ולאחר מכן את הברכיים, יהיה עומס שונה לחלוטין על השרירים מאשר במצב הפוך, שבו מיישרים קודם את הברכיים ואז את הגב. שינוי הסדר הזה...
איך לקום נכון מהכיסא? אילו שרירים פועלים כשקמים?

כשאדם יושב על כיסא ורוצה לקום, יש שתי קבוצות עיקריות של שרירים הפועלות כדי להרים אותו מהכיסא. השריר הראשון הוא הארבע - ראשי, הנמצא בירך הקדמית, והשני הוא שריר הירך האחורית, שנמצא בירך מאחור ומחובר לשרירי הישבן. לעיתים גם שריר התאומים (השריר שנמצא מתחת לברך מאחור) משתתף, אך לא תמיד.

כשקמים מכיסא, קורים מספר שינויים משמעותיים במפרקים ובשרירים בגוף. יש שלושה מפרקים עיקריים שמשתנים במהלך הקימה:
  • מפרק הברך
  • מפרק הירך (מותניים)
  • מפרק הקרסול
כאשר אדם יושב, יש זווית מסוימת בין הגוף לרגליים, בזווית זו מפרק הירך והברך נמצאים בכפיפה (מכופפים), וגם הקרסול יכול להיות כפוף בהתאם למיקום הרגליים. בתהליך הקימה, הברך עוברת מפוזיציה של כפיפה לפשיטה (מתיישרת), הירך עוברת גם היא ממצב כפוף ליישור, וגם הקרסול עובר תנועה בהתאם למיקום כפות הרגליים ביחס לכיסא.

כיצד מיקום הרגליים משפיע על מאמץ הקימה מהכיסא?

ישנם שני משתנים מרכזיים שמשפיעים על מאמץ הקימה:
  • מיקום כפות הרגליים ביחס לכיסא
  • הזווית של הגב ביחס לגוף (האם קמים זקוף או מתכופפים קדימה)
כאשר כפות הרגליים נמצאות קדימה יותר ביחס לכיסא (רחוקות יותר מהגוף), שריר הארבע - ראשי בירך הקדמית פחות מתוח ולכן הוא מתאמץ פחות בעת הקימה. לעומת זאת, שריר הירך האחורית והישבן מתאמצים יותר. ככל שכפות הרגליים נמצאות יותר מאחור (מתחת לכיסא), הארבע - ראשי יהיה מתוח יותר ויתאמץ יותר במהלך הקימה.

כיצד הזווית של הגב משפיעה על המאמץ בקימה?

אם אדם יקום מכיסא כשהוא מסתכל כלפי מעלה ומנסה להישאר זקוף ככל האפשר, הזווית במפרק הירך תגדל, שריר הארבע - ראשי יהיה מתוח יותר, והמאמץ ליישר את הרגליים יהיה גדול יותר. מצב זה מפעיל יותר עומס על הארבע - ראשי. אם לעומת זאת, האדם מתכופף מעט קדימה בעת הקימה, הזווית במפרק הירך תקטן, שריר הארבע - ראשי יהיה פחות מתוח, ואז הוא יוכל לקום ביתר קלות, עם פחות עומס על השריר הקדמי ויותר הסתמכות על שרירי הירך האחורית והישבן.

למה לא ניתן לקום מהכיסא עם גב זקוף לחלוטין?

הסיבה שאי אפשר לקום מכיסא כשגב זקוף לחלוטין מבלי לנוע קדימה, היא שברגע שהגב זקוף לחלוטין, מרכז הכובד של הגוף ממוקם אחורה מדי ביחס לנקודת המשען של הרגליים. במצב זה, אם האדם ינסה להתרומם, הוא ייפול אחורה. לכן, כל אדם, במידה זו או אחרת, חייב להזיז את מרכז הכובד שלו קדימה במהלך הקימה, על ידי כך שגופו נוטה מעט קדימה, ורק אז הוא יכול לקום מבלי ליפול אחורה.

האם סדר יישור המפרקים משפיע על המאמץ בעת הקימה?

אופן סדר היישור של המפרקים במהלך הקימה משפיע גם הוא על המאמץ. אם למשל, האדם מיישר קודם את הברכיים ורק אחר כך את הגב, מאמץ הארבע - ראשי יהיה שונה מאשר אם הוא מיישר קודם את הגב ורק אחר כך את הברכיים. שינוי סדר זה ישפיע על המתח של השרירים, וכך גם על הקושי בתנועה.

כיצד להקל על הקימה מכיסא אם קשה לקום?

כדי להקל על הקימה מהכיסא, יש להשתמש בשני טריקים...
איך לדעת על איזה שריר עובד התרגיל? איזה שריר עובד בתרגיל? ניתוח תנועתי של תרגיל, איזה שרירים עובדים בכל תרגיל בחדר כושר? הבנת התרגילים בחדר הכושר, איזה שרירים עובדים בכל תרגיל?
איך לדעת על איזה שריר עובד התרגיל? איזה שריר עובד בתרגיל? ניתוח תנועתי של תרגיל, איזה שרירים עובדים בכל תרגיל בחדר כושר? הבנת התרגילים בחדר הכושר, איזה שרירים עובדים בכל תרגיל?
... כאב או תחושת עומס, אך יש להבחין האם זו תוצאה של תנוחה לא נכונה או של עומס יתר שנוצר בתנוחה מסוימת. איך להימנע מטעויות ולהבין לעומק איזה שרירים פועלים בתרגילים בחדר כושר? אליעד כהן מסכם כי הדרך ... ומדויקת הרבה יותר. איזה שרירים עובדים בתרגילים בחדר כושר? איך לדעת על איזה שריר עובד תרגיל? מה זה ניתוח תנועתי של תרגילים? איך להבין איזה שרירים פועלים בתנועה? ההבדל בין מתיחה להתכווצות שריר? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 דרכים לקום מכסא, איך לקום מכסא בצורה נכונה? מה לעשות אם קשה לקום מהכסא? ניתוח קינסיולוגי, קינסיולוגיה ניתוח תנועה, איזה שרירים פועלים בקימה מכסא? 2 צורות לעשות סקוואט, שריר הארבע ראשי, שריר הירך האחורית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איזה שרירים פועלים?, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איזה שרירים פועלים?, איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Fitness.eip.co.il נותן לך תכנים בנושא בריאות הגוף, קינזיולוגיה, אימוני כושר בנושאי איזה שרירים פועלים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Fitness.eip.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1133 שניות - עכשיו 04_07_2025 השעה 18:03:53 - wesi50