הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=8892
קרוספיט האם זה טוב או רע? אימון פונקציונאלי מה היתרונות ומה החסרונות של קרוספיט? מה ההבדל בין קרוספיט לבין פאוורליפטינג לבין בודי בילדינג? אימוני כושר פונקציונליים, אימוני קרוספיט האם הם טובים לפיתוח גוף, למי מתאים קרוספיט? קרוספיט או חדר כושר? קרוספיט ופיתוח שרירים, איך לא להיפצע באימון?

וכאן אסביר, מהו קרוספיט והאם ולמה הוא טוב או לא טוב?

אז לאימון גופני באשר הוא, יש סיבות שונות, מטרות שונות וצורות שונות. לדוגמא, יתכן אימון כושר שמטרתו לגרום לך להיות כמה שיותר בריא. יתכן אימון שמטרתו לגרום לך לפתח כמה שיותר שרירים. יתכן אימון שמטרתו לגרום לך לנצח בתחרות האיש החזק בעולם, או בתחרות כוח אחרת כגון פאוורליפטינג וכיו"ב. ויתכן גם שיש אימון כושר שמטרתו היא לגרום לך להיות מסוגל לבצע תנועות מסויימות ותרגילים מסויימים יותר בקלות. לדוגמא אימון שיגרום לכך שתהיה מסוגל לבצע סקוואט יותר בקלות עם יותר משקל. או שתהיה מסוגל לעלות על מוט מתח וכיו"ב.

וכאן נכנס לתמונה אימון הקרוספיט. באימון הקרוספיט, מנסים לפתח את הכושר הגופני בצורה הרחבה ביותר. באמצעות זה שלוקחים כמה שיותר תנועות יום יומיות אפשריות, החל מהרמה של משקל מהריצפה והרמתו אל מעבר לראש ועד להליכה על הידיים במקום על הרגליים. ומנסים לתרגל כמה שיותר את התנועות האלו. לכן קוראים לאימון הקרוספיט, אימון פונקציונאלי. כי הוא אימון שימושי, שבו אתה לא סתם מתאמן על תנועה שאותה אתה אולי לא מבצע ביום יום, אלא אתה מתאמן על תנועות פונקציונאליות יום יומיות. ועד כאן הכל נשמע טוב ויפה.

בנוסף, לאימון הקרוספיט יש לכאורה יתרונות נוספים. 1 - במהלך האימון הגוף שלך שורף המון קלוריות, אולי אפילו יותר מאימון מקביל אחר. 2 - במהלך האימון אתה על הדרך מפתח סיבולת לב ראה יותר טובה. 3 - במהלך אימון הקרוספיט אתה כנראה גם תגדיל את מסת השריר שלך על הדרך? כי הרי אתה מאמץ את הגוף שלך לבצע תנועות מסויימות, שכדי לבצע את התנועות האלו, לשם כך עליך לאמץ את השרירים שלך. ככה שאם תתאמץ לבצע את האימון הפונקציונאלי, אז כנראה שגם הגוף שלך יתפתח על הדרך. וגם עד כאן הכל טוב ויפה.

אלא מה, שהחיסרון המרכזי של אימון הקרוספיט, הוא שהוא אימון פונקציונאלי. מה הכוונה? הכוונה היא שהוא מתמקד בתנועה ולא בשריר שמבצע את התנועה. דהיינו, אתה תתרגל את התנועה שאתה רוצה לתרגל אותה, לדוגמא סקוואט וכנראה שגם ידריכו אותך לעשות את התרגיל בצורה "נכונה" שבה אתה לא תדפוק לעצמך את הגוף בצורה כלשהי, אבל עדיין כנראה שאתה תהיה ממוקד בלבצע את התנועה ולא תהיה ממוקד בהעברת העומס של התנועה, אל השרירים, אלא כנראה שהעומס יעבור מהר מאוד אל המפרקים / העצמות / הגידים וכולי. כי המיקוד הוא באימון פונקציונאלי ולא באימון של שרירים מסויימים.

ונכון שגם אימון פאוורליפטינג הוא יכול להיות כזה, אבל אימון הקרוספיט, הוא הרבה יותר כזה. בגלל כמות התנועות, השילוב שלהן, המעבר מתנועה לתנועה, התחרותיות הלא אינדבדואלית לפי היכולת האישית שלך לשריר מסוים ברגע מסוים, האינטנסיביות וכיו"ב. לעומת אימון פאוורליפטינג, שיחסית יש פחות תנועות שמתרגלים, בצורה יותר עקבית / מסודרת / מבוקרת וכולי.

אבל בכל מקרה, באימון קרוספיט, הסיכוי שתיפצע, הוא הרבה יותר גדול מאשר לדוגמא באימון בחדר כושר של פיתוח גוף. בנוסף, הסיכוי לפתח שרירים באימון של פיתוח גוף שמתמקד בשרירים, הוא הרבה יותר גדול, מאשר באימון קרוספיט. ו"במקרה" רוב ככל מפתחי הגוף, לא מתאמנים בקרוספיט. כי בקרוספיט מתמקדים בתנועה ולא בשריר שמבצע אותה.

בנוסף, האמת צריכה להיאמר, והיא, שאם ברצונך לעשות אימון פונקציונאלי כלשהו, דהיינו, אם ברצונך לאמן את הגוף שלך להיות מסוגל לבצע תנועה מסוימת כלשהי, אבל לעשות זאת בצורה נכונה שבה השרירים שלך יתחזקו ושתגדיל את הסיכוי שלך לא להיפצע על הדרך, הרי שהדרך הנכונה לעשות את זה, היא כדלקמן.

עליך לקחת את התנועה שאתה רוצה ללמוד לבצע אותה יותר טוב ועליך לנתח אותה בניתוח תנועתי ולהבין איזה שרירי עובדים בה. ואז עליך ללמוד לחזק ספציפית את השרירים האלו באופן נקודתי באמצעות פיתוח וחיזוק ספציפי של השרירים האלו, בצורה האידיאלית לחיזוק השרירים האלו, שהיא התמקדות בשריר ולא בתנועה. ורק אח"כ אחרי שהשרירים שלך כבר חזקים, עכשיו באפשרותך לנסות לתרגל את התנועה הספציפית, תוך כדי שאתה שם לב שאתה מבצע את התנועה דרך השרירים ולא דרך המפרקים והעצמות. ואם אתה רואה שקשה לך לבצע אותה, אתה צריך לדעת איזה שריר הכי קשה לו לבצע את התנועה, ולחזור ולחזק אותו באופן ספציפי.

אבל שיפור היכולת לבצע תנועה מסוימת, אמור לקרות מעצמו דרך ואחרי שחיזקת את השרירים הספציפיים שמבצעים את התנועה הזאת. אחרת, אם תנסה לעשות אימון פונקציונאלי ולעשות קיצור דרך ולאמן את התנועה ישירות, הרי שברגע שאתה חושב דרך התנועה ולא דרך השריר, אתה מגדיל את הסיכוי לכך שתיפצע, בצורה דרמטית.

בנוסף, באימון שחושבים בו דרך התנועה ולא דרך השריר, בפרט בקרוספיט ששם התחרותיות הקבוצתית היא רכיב מאוד חשוב, הרי שהסיכוי שאתה תעמיס על הגוף שלך משקל שהוא לא משקל העבודה הנכון לשריר שלך, הוא גדול ביותר. וממילא הסיכוי שלך להיפצע הוא גדול ביותר.

לסיכום, יש אלטרנטיבות טובות יותר לאימון קרוספיט ששומרות יותר על הבריאות שלך...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן